FOTO: Radnici PJ “Šumarija” Zenica sanirali most i omogućili nesmetano odvijanje saobraćaja prema Pepelarima

Prije dva mjeseca Zenicainfo.ba je pisao o katastrofalnom stanju između dva mosta na putu od Pepelara do Begovog Hana, koji su izazivali strah i nesigurnost kod lokalnog stanovništa. Uprkos brojnim apelima općini Žepče i njihovoj vlasti, niko nije reagovao.

Danas, na sreću taj problem je uspješno rješen.

„Obratio sam se u Gradsku upravu Zenice, te su oni pozvali ŠPD i evo PJ „Šumarija Zenica“ je izašla u susret i riješila taj veliki problem vezan za most“, naveo je između ostalog Enver Žuna, predsjednik Mjesne zajednice Pepelari.

Na pitanje, da li je ovo dugoročno rješenje, naš sagovornik pojašnjava:

„Da je dugoročno, nije, ali dobro je opet i ovo rješenje. Sad smo sigurni da pređemo preko mosta“, zaključio je Žuna.

Inače sanirani most nalazi se na dijelu puta koji administrativno pripada Općini Žepče, a s obzirom da je zbog propadanja došlo do prekida u odvijanju saobraćaja, a samim tim i prevoza školske djece prema školi u Begovom Hanu, Služba za komunalne poslove Grada Zenica, pisala je urgenciju nadležnima u Žepču da učestvuju u finansiranju sanacije.

“Zbog prekida u prevozu školske djece, te zbog nemogućnosti da naša mehanizacija za održavanje puteva prolazi do Pepelara, škola u Begovom Hanu i mi smo pisali urgenciju Općini Žepče, iz koje nažalost nikada nismo dobili odgovor”, kazao je za Zenicainfo.ba Haris Ibrahimagić, iz gradske Službe za komunalne poslove, izrazivši zadovoljstvo što je danas PJ “Šumarija Zenica”, svojim sredstvima i radnom snagom, uspjela da uradi sanaciju mosta i omogući nesmetano odvijanje saobraćaja na ovoj dionici.

Ipak žalosno je da nadležni u Žepču svjesno zanemaruju svoje obaveze i apel mještana Pepalara iz samo njima poznatih razloga, pa je zbog toga značaj angažovanja Grada Zenice na rješavanju ovog problema u saradnji sa PJ “Šumarija” Zenica još veći.