U ponedjeljak veliki skup podrške Kasumoviću, pokrenuta online peticija

Dvostruki aršini

Brojni građani Zenice izrazili su želju da javno iskažu podršku gradonačelniku Kasumoviću koji trpi političko-pravosudno iživljavanje. 

Očekujemo dolazak najmanje 10.000 građana koji jasno žele poručiti da u pravosuđu ne smije biti dvostrukih aršina, ali i da iza cjelokupnog procesa koji se vodi protiv gradonačelnika Kasumovića i drugih stoje upravo oni koje je porazio dva puta na izborima“, rekao je Kenan Uzunović, predsjednik Kluba vijećnika Zeničke inicijative u Gradskom vijeću Zenica.

Ističe kako će na skupu podrške učestvovati i brojni političari, ali i građani koji su žrtve političko-pravosudnog iživljavanja.

Štitio državnu imovinu

Osim toga, od sutra će na ulicama grada Zenice biti organizrano potpisivanje peticije za podršku gradonačelniku Zenice kojom će građani, također, ukazati na pravnu nelogičnost da je gradonačelnik Zenice, koji je štitio državnu imovinu, u pritvoru, dok istovremeno imamo slučaj federalnog premijera Fadila Novalića protiv kojeg je potvrđena optužnica u aferi “Respiratori” a brani se sa slobode“, zaključio je Uzunović, dodajući da će termini i lokacije info pultova za potpisivanje peticije podrške biti naknadno objavljeni u medijima.

avaz.ba