Košarkaši “Čelika” na domaćem parketu izgubili od “Leotara”

FOTO: Zenicainfo.ba

Košarkaši “Čelika” doživjeli su peti prvenstveni poraz. Na domaćem parketu u okviru 7. kola izgubili su od “Leotara” sa 66:79.

Teška finansijska situacija, povrede i bolest igrača kulminirali su u subotnjem meču. Gosti su bolje otvorili meč, i prvu četvrtinu riješili u svoju korist rezultatom 17:24. I na veliki odmor se otišlo sa 35:41 za goste. Deset minuta prije kraja “Čelik” je na minus sedam poena. Bilo je 50:57. U posljednjoj četvrtini trener “Čelika”, Josip Pandža nakon dvije tehničke greške isključen je iz igre.

Gostima je time otvoren put za sigurnu pobjedu 66:79 za Leotar. U redovima “Čelika”,  Božović je ubilježio 15 poena, dok je Buza dodao 11koševa. Kod gostiju Đurasović i  Aleksić postigli su po 13 poena. Poraz od Leotara bio je peti u ovoj sezoni. Uz jednu pobjedu “Čelik” je sa 7 bodova na začelju tabele sa “Bosnom Royal”. U prošloj sezoni zenički premijer ligaš bio je najprijatnije iznenađenje u prvenstvu.

Prema trenutnoj situaciji “Čeliku” slijedi grčevita borba za opstanak u društvu najboljih. U narednom 8. kolu “Čelik” gostuje u Bratuncu. (M. P.)