Održana izvještajno-izborna sjednica skupštine Gradskog planinarskog saveza Zenica

FOTO: Zenicainfo.ba

Gradski planinarski savez Zenica danas je održao izvještajno-izbornu sjednicu skupštine.

Zbog epidemioloških mjera uvedenih tokom pandemije koronavirusa, Gradski planinarski savez Zenica do sada nije imao niti jednu sjednicu skupštine osim osnivačke. Savez koji broji osam članica, danas je imenovao novo rukovodstvo i usvojio sve akte na kojima su do sada radili.

Gradski planinarski savez Zenica osnovan je sa željom i težnjom da lokalna planinarska društva lakše i jednostavnije artikulišu svoje interese, detektuju probleme, traže rješenja i kao krovna asocijacija na nivou grada lakše aplicira za moguća sredstva kako bi se realizovale aktivnosti na nivou grada Zenice, a u interesu planinarske zajednice koja broji otrpilike 760 članova u Zenici“ navodi Sinan Gluhić, predsjednik Planinarskog društva „Čolan“.

U dosadašnjem radu Gradski planinarski savez Zenica je dao svoj maksimum kada su u pitanju zacrtani planovi, te je 100% ostvareno 70%, a veliku zahvalu na doprinosu za ovaj savez upućuju gradonačelniku Fuadu Kasumoviću i Gradskoj upravi.

Iz Saveza poručuju da je planinarstvo stil i način života, a ne samo hobi i rekreacija. Kako kažu iz Saveza pred njima je zadaća da nastave tamo gdje su stali, te da novo rukovodstvo treba nastaviti sa manifestacijom „Dani planinara Zenice“ koju su uspješno realizovali do sada. (A. K.)