U većem dijelu BiH pada snijeg, za sada većina putnih pravaca prohodna

U većem dijelu Bosne pada snijeg, a u višim planinskim predjelima zadržava se na kolovozu. Za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obavezna je upotreba lanaca. Molimo vozače da se prije polaska na put na vrijeme informišu o trenutnom stanju i prohodnosti puteva. Za sada je većina putnih pravaca prohodna, a ekipe putne operative su na terenu i intervenišu na dionicama gdje je to neophodno. Skrećemo pažnju na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz.

Na magistralnom putu Kiseljak-Busovača (u mjestu Jehovac) došlo je do izlijevanja vode na kolovoz, zbog čega je obustavljen saobraćaj za putnička vozila, dok teretna vozila i autobusi još uvijek mogu proći, otežano. Na putu Kreševo-Kiseljak  također ima vode na kolovozu, ali se saobraća usporeno.

Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Za danas su u vremenu od 12 do 14 sati najavljeni protesti građana i blokada saobraćaja na magistralnom putu kod Konjica (u naselju Drecelj).

Na putu Vrbaška-Draksenić (put koji vodi prema graničnom prelazu Gradina) završen je dio radova i normalizovano je saobraćanje.

Na magistralnom putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Konjic-Jablanica-Mostar (tunel Crnaja i dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Blažuj-Gromiljak (Radanovići), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.