Okončan treći skup podrške gradonačelniku Fuadu Kasumoviću

FOTO: Zenicainfo.ba

Okončan je i treći skup podrške gradonačelniku Fuadu Kasumoviću. Veliki broj građana okupilo se po kišnom vremenu da daju podršku čovjeku koji je prije godinu dana osvojio novi načelnički mandat sa 33.000 glasova.

Podrška u borbi za istinu gradonačelniku Zenice danas je stigla i od Fahrudina Radončića predsjednika Saveza za bolju budućnost koji je tokom obraćanja građanima kazao da je prošao kroz isti montirani proces, te istakao da će gradonačelnik Kasumović iz svega ovoga izaći jači. Zastupnica u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona Sanja Renić također je dala podršku gradonačelniku.

Došla sam danas ovdje jer sam vidjela da Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona ne radi jednako za sve građane. Ja sam podnijela prijavu za prijetnje smrću koje sam doživjela na Skupšitini i do danas ništa nije poduzeto. Znači moja sigurnost i sigurnost građana zavisi od političke opcije“, kazala je Renić.

Današnji skup je dokazao da gradonačelnik uživa veliko povjerenje i neizmjerno sam sretan što su se građani odazvali u ovolikom broju“, kazao je Kenan Uzunović, šef kluba vijećnika Zeničke inicijative – Kasumović Fuad u Gradskom vijeću.

Poruka je da mi danas nismo došli da se borimo protiv Tužilaštva niti sudskih organa. Mi zatražimo jednakost za sve, smatramo da je ovaj proces montiran i tražimo da svi imaju jednake uslove i jedna tretman u Tužilaštvu i sudstvu“, kazao je vijećnik Semir Huseinović.

(N. Glibo)