Nakon sunčanog vikenda, slijedi kišni period i pad temperatura

Bh. građani su ovog vikenda imali priliku uživati na suncu i nešto višim temperaturama, no iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) najavljuju kako već sutra slijedi promjena.

Za sutra, 22. novembar, je najavljeno naoblačenje koje će u drugoj polovini dana širom zemlje usloviti kišu. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će između 2 i 6 stepeni, na jugu zemlje od 8 do 12. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će između 6 i 11 stepeni, na jugu zemlje do 16.

Već prekosutra možemo očekivati pretežno oblačno vrijeme s kišom u većem dijelu Bosne, a na planinama će biti i snijega. Padavine će se postepeno smanjiti do poslijepodne, a do večeri će u potpunosti prestati. Jutarnja temperatura kretat će se od 2 do 8, na jugu do 11, a dnevna od 4 do 10, na jugu do 13 stepeni celzija.

Jutro i veći dio prijepodneva u srijedu, 24. novembra, očekujemo umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa maglom po kotlinama i uz riječne tokove. Ostatak dana u većem dijelu djelimično razvedravanje. Jutarnja temperatura kretat će se od -1 do 3, na jugu od 5 do 8, a dnevna od 4 do 8, na jugu do 13 stepeni celzija.

Pretposljednji dan radne sedmice, 25. novembar, obilježit će oblačno vrijeme. U večernjim satima očekuje se kiša u Hercegovini, kao i zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura kretat će se a od 0 do 5, na jugu do 9, a dnevna od 8 do 13, na jugu do 16 stepeni celzija.

Ostatak mjeseca možemo očekivati dodatni par temperatura, oblačno vrijeme i kiša. Za početak decembra najavljen je i prvi snijeg koji bi, kako najavljuje AccuWeather, trebao pasti već 4. decembra.

klix.ba