Završen jesenji dio sezone u Prvoj nogometnoj ligi FBiH za žene

FOTO: Zenicainfo.ba

Proteklog vikenda zvanično je završen jesenji dio sezone u Prvoj nogometnoj ligi Federacije BiH za žene. Nogometašice zeničkog “Čelika” na pauzu su otišle sa učinkom od 4 pobjede, 1 neriješen rezultat i 4 poraza. Sa 13 bodova nalaze se na petom mjestu na tabeli i jednom utakmicu manje protiv “Željezničara 2011” iz Bosanske Krupe. Nakon serije od pet utakmica bez poraza uslijedio je lošiji dio sezone.

Istina je da smo na početku sezone napravili dobar rezultat. Ja se upravi zahvaljujem na ukazanom povjerenju da radim ovaj posao. Ja sam ga adekvatno odradio što se tiče mene i treninga. Djevojke su dale maksimum. Mogli smo još i više. Imali smo problema što se tiče trenažnog procesa jer nisu mogle sve da dolaze na treninge“, izjavio je za Zenicainfo.ba Adis Bešić, trener ženskog nogometnog kluba “Čelik”.

Uspjeh je mogao biti i bolji da u završnici polusezone nisu nastali problemi finansijske prirode vezani za isplate nogometašica. To se prije svega odnosi na iskusnije igračice koje su imale  ugovore: Begić, Gazibara, Salkić, Crnjak i Lihić.

Poslije petog kola uslijedili su problemi sa finansijama. Djevojke koje putuju sa strane njih pet. Nismo im mogli ispuniti uslove. Ne mogu se žaliti na njih jer neke igrale i povrijeđene, neke rade u firmama, tako da iskreno kao trener nemam  zamjerki što se tiče tih stvari. U narednom periodu očekujem zasjedanje skupštine i izbor novih članova, možda i predsjednika. Grad Zenica je pomogao, nismo ostalih bez tih doprinosa. Naš cilj je omasovaljenje ženskog nogometa i da dovedemo što više djevojčica u klub. Ne možemo finansirati djevojke koje dolaze sa strane“, izjavio je Adis Bešić, trener zeničkih nogometašica.

Omasovljenje ženskog nogometa, stvaranje vlastitog igračka kadra, smatra Bešić, jedini je ispravan put ka stvaranju kvalitetnog tima koji je će izboriti plasman u Premijer ligu.

Drugi dio sezone u Prvoj nogometnoj ligi Federacije BiH za žene, nastavlja se na proljeće 2022. godine. (M. P.)

FOTO: Zenicainfo.ba