Selvedin Dedić i saradnice izdali knjigu “Heroji našeg vremena”

FOTO: Zenicainfo.ba

Servis centar „Dlan“ je Udruženje koje pomaže porodicama i djeci sa poteškoćama u razvoju. Ukupno 166 porodica koriste njihove usluge, te iz centra „Dlan“ poručuju da svakodnevno nižu uspjehe. Jedan od tih uspjeha jeste i nedavno izdana knjiga „Heroji našeg vremena – Djeca sa cerebralnom paralizom“ koja govori o stanju porodica koje  dobiju dijete sa poteškoćama u razvoju. 

To je stručni pristup djeci i osobama sa poteškoćama u razvoju i ja mogu da se pohvalim da smo jednu predivnu knjigu izdali. Međutim nismo još imali prezentaciju ovdje u gradu Zenica, ali evo uskoro ćemo ako Bog da“, naveo je Selvedin Dedić, predsjednik Servis centra „Dlan“ i jedan od autora knjige.

Selvedin Dedić

Autori knjige su Selvedin i Edmira Dedić i Amela Talić. Knjiga „Heroji našeg vremena“  može poslužiti kao svojevrsni vodič za porodicu koja dobije dijete sa poteškoćama u razvoju, ali također može poslužiti i studentima da u toku studiranja nađu informacije koje u svakodnevnoj literaturi ne mogu pronaći.

Napravili smo jedan uspjeh, napravili smo jedan pomak u društvu, gdje zaista, evo kažem, 166 porodica koriste naše usluge i vjerujte da su to usluge one koje ne mogu svugdje dobiti i da su roditelji zaista prezadovoljni uslugama Servis centra „Dlan“ „, kazao je naš portal Dedić.

Stručno osoblje koje radi u centru „Dlan“ pruža kvalitetne usluge, poput medicinske usluge pa sve do psihološke podrške. Iz centra „Dlan“ se nadaju da će u budućnosti biti mnogo više prepoznati od strane vlasti i da će se njihov rad mnogo više cijeniti.