Zenica: Centralna manifestacija obilježavanja blagdana Svi sveti i Dušnog dana

Delegacije zeničke podružnice Udruge dragovoljaca i veterana domovniskog rata HVO-a i Odbora za obilježavanje značajnih datuma povodom blagdana Svi sveti danas su na centralno spomen obilježje palim braniteljima na groblju Crkvice, odali im poštovanje, položili cvijeće i upalili svijeće.

Održana je i sveta misa za poginule, nestale i umrle branitelje HVO-a i MUP-a ZDK, a sve to bila je centralna manifestacija obilježavanja današnjeg blagdana Svi sveti i sutrašnjeg Dušnog dana.

„Mi ove blagdane obilježavamo svake godine po tradiciji da se sjetimo svih naših suboraca, poginulih i umrlih branitelja pripadnika HVO-a i MUP-a ZDK“, navodi pukovnik u penziji Željko Ljubanić, predsjednik Odbora za obilježavanje značajnih datuma.

„Ove planske aktivnosti započeli smo u petak, kada smo na Gradskom groblju u Travniku, zajedno sa tamošnjim udrugama položili vijence i upalili svijeće, a potom smo ove aktivnosti nastavili na prostoru Grada Zenice na spomen obilježjima Šušanj, Janjac, Čajdraš, Podbrežje i evo na groblju Crkvice, dok sutra za Dušni dan planiramo odlazak u Gornju Zenicu“, pojašnjava Željko Ljubanić, predsjednik Odbora za obilježaanje značajnih datuma(V.J.)