Donacija Ambasade Japana Osnovnoj školi “Skender Kulenović”

FOTO: Zenicainfo.ba

Delegacija Ambasade Japana u Bosni i Hercegovini koju je predvodio novi ambasador te zemlje Ito Makoto posjetila je danas OŠ „Skender Kulenović“ u zeničkom naselju Radakovo. Održana je kratka svečanost povodom završetka Projekta zamjene stolarije koji je započeo 2019. godine. Vlada Japana je za rekonstrukciju škole izdvojila 158.000 KM, dok je Vlada ZDK platila dodatnih 27.000KM na ime PDV-a.

Zamijenili smo već dotrajale prozore i vrata. Ovaj projekat je nama omogućio trasu za neke druge projekte. Kao što ste čuli, radi se sanacija cijele škole, tako da ćemo za tri, četiri godine imati renoviranu i centralnu i područnu školu u cjelosti“, kazao je za naš portal, Kablar Amel, direktor OŠ „Skender Kulenović“ u Zenici.

Prema riječima direktora škole, ovaj projekat je veoma značajan za njih, te će uslovi za boravak i rad učenika biti još bolji nego ranije.

Radi se o donaciji Vlade Japana koja je značila renoviranje prozora i vrata škole i jako sam sretan što vidim da je sve dobro prošlo. Također, jako sam pozitivno iznenađen toplom dobrodošlicom koju su priredili učenici ove škole“ izjavio je ambasador Japana u BiH, Ito Makoto.

Ambasador je također poručio da je razgovarao sa ministrom obrazovanja o daljnjim projektima koje će Vlada Japana da provodi u Zeničko-dobojskom kantonu. (A. K.)