Za vikend nastavak drugog kola Košarkaškog prvenstva

FOTO: OKK "Čelik"

Na jučerašnjem sastanku Upravnog odbora razriješena je dilema oko početka Košarkaškog prvenstva BiH. Narednog vikenda kada su na programu utakmice drugog kola i sve ekipe vraćaju se na parket.

Neplaniranu pauzu trener Josip Pandža iskoristio je da odigra još jedan prijateljski meč. Sinoć je u Areni “Čelik” odmjerio snage sa ekipom “Promo” iz Donjeg Vakufa. Utakmica je završena rezultatom 61:70 za goste. Po četvrtinama je bilo 18:20, 16:23, 12:15 i 15:12. Kod gostiju najefikasniji su bili Pemdić sa 18 i Ilić sa 16 poena, dok su kod “Čelika” bolji od ostalih Buza sa 22 i Ćurevac sa 12 poena. Prijateljski susret Čelik-Promo obilježile su i dvije povrede. “Čeliku” se u ovom meču povrijedio kapiten Božović, a kod gostiju Cortwright. Zbog teže povrede skočnog zgloba igrač “Proma” je prebačen u Kantonalnu bolnicu Zenica.

Zbog bojkota klubova iz Republike Srpske, zenički “Čelik”u Mrkonjiću-Gradu su dočekala zaključana vrata sportske dvorane, tako da susret 1. kola  sa ekipom “Mladosti” nije ni odigran. Kako je odlučeno na sastanku Upravnog odbora “Čelik” i “Promo” će utakmice prvog kola protiv “Mladosti” i “Leotara” odigrati naknadno 26. ili 27. oktobra. Ovom  odlukom oštećeni su i “Čelik” i “Promo”, jer prvobitno je bilo objavljeno da će utakmice biti  registrovane 20:0 u korist ova dva kluba.

Iz zeničkog ligaša su najavili da  će postupiti u interesu kluba, ali tek nakon pismenog obrazloženja iz košarkaškog saveza BiH. Drugo kolo košarkaškog prvenstva BiH na programu je narednog vikenda. Na zvaničnoj web stranici Košarkaškog saveza BiH od jutros su objavljeni parovi drugog kola prema kojem “Čelik” gostuje kod “Sparsa”. Utakmica je zakazana za 23. oktobar. (M. P.)