Obavijest o privremenoj izmjeni režima saobraćaja u Masarykovoj ulici

Obavještavaju se učesnici u saobraćaju da je Služba za ekologiju, komunalne poslove i mjesne zajednice Grada Zenica izdala odobrenje izvođaču radova “BH Telecom” d.d. Sarajevo za privremenu izmjenu režima saobraćaja u ulici Masarykova u Gradu Zenica, za vijeme izvođenja radova na izgradnji pristupne FTTH mreže u periodu od 40 dana, počevši
od 20.10.2021.godine.

Predviđeno je da se planirani radovi izvode u dvije faze:

a) Prva faza obuhvata radove koji će se izvoditi na dijelu ulice Masarykova, u dužini od 110 m od spoja sa ulicom Safvet-bega Bašagića, pri čemu je predviđeno da se izvrši izmjena kretanja saobraćaja iz jednosmjernog u dvosmjerni (samo za stanare i službena vozila kompanije “BH Telecom” d.d. Sarajevo).
b) Druga faza obuhvata radove koji će se izvoditi na dijelu ulice Masarykova, u dužini od 110 m od spoja sa ulicom Školska prema ulici Safvet-bega Bašagića, pri čemu je predviđeno da se omogući ulaz za stanare i službena vozila kompanije “BH Telecom” d.d. Sarajevo.

Za vrijeme izvođenja radova saobraćaj će biti regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

U slučaju hitnih intervencija policije, vatrogasaca i hitne pomoći Izvođač je dužan obezbijediti prolaz vozilima istih.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK će vršiti redovnu kontrolu privremeno postavljene saobraćajne signalizacije i njeno poštivanje od strane učesnika u saobraćaju, kako ne bi dolazilo do problema na dijelu ceste gdje se izvode radovi.