Neizvjestan početak košarkaškog prvenstva BiH, Čelik bi trebao gostovati u Mrkonjić Gradu

Goran Bulajić, predsjednik OKK Čelik

Prema najavama iz Košarkaškog saveza BIH nova sezona Prvenstva BiH za košarkaše trebala bi da starta u subotu, 16. oktobra.

Iako je obavljen žrijeb i delegiranje službenih lica, početak lige za muškarce je još neizvjestan. Klubovi iz RS najavili su da neće učestvovati u takmičenju dok se ne rješe problemi iz prošle sezone. Time su klubovi dovedeni u nezgodnu situaciju.

„Mi smo ipak odlučili da idemo na utakmicu u Mrkonjić Grad. Oficijelne nominacije su stigle na e-mail. U toku dana i sutra ćemo vidjeti šta će se dešavati“, izjavio je za Zenicainfo.ba Goran Bulajić, predsjednik OKK Čelik.

Košarkaši Čelika su u trenažnom procesu već tri mjeseca. Klub ima obaveze prema trenerima i igračima. Zbog trenutne situacije dovedeni su u pitanje i sponzorski ugovori.

„Prošle godine se izbacivanjem tri ekipe u niži rang stvorila neka atmosfera u Košarkaškom savezu BiH da je ostalo dosta toga nedorečenog i to se preslikalo na početak ove sezone. Mi smo ispred OKK Čelik ukazivali na potrebu da imamo jedinstven stav UO i da imamo usvojene sve neophodne akte i imenovanje komesara kako bi bili sigurni da sve ide u pravom smjeru. Na ovaj način mi nismo sigurni da ćemo igrati prvu utakmicu i možda će se prolongirati početak prvenstva“, kazao je Goran Bulajić.

U ovim okolnostima teško je govoriti o ambicijama Čelika u narednom prvenstvu.

„Morali smo skratiti budžet da bi smo izgurali ovu sezonu. Angažovali smo domaće igrače, sklopili ugovore. Međutim dolaze u pitanje sponzorski ugovori ako ne možemo garantovati odigravanje utakmica, prisustvo publike. Postajemo taoci odluka Košarkaškog saveza BIH“, ističe Bulajić.

Utakmica Mladost – Čelik zakazana je za 17. oktobar u 19:00 sati.(M.P.)