Gradonačelnik Kasumović posjetio MZ Blatuša, Crkvice, Sejmen i Jalija

Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, u pratnji svojih saradnika, nakon jučerašnjih obilazaka MZ nemilskog sliva, danas je počeo i sa obilascima Gradskih mjesnih zajednica.

Današnja posjeta mjesnim zajednicama Blatuša, Crkvice, Jalija i Sejmen je upriličena u okviru redovnih aktivnosti gradonačelnika koje se prakticiraju radi bolje komunikacije i usluge građanima koje može obezbijediti lokalna zajednica, a koje se baziraju na ravnomjernom razvoju svih mjesnih zajednica.

„Redovno smo održavali i održavamo sastanke naše MZ. Najavljenim dolaskom i obilaskom gradonačelnika Zenice naši mještani su pripremili i stavili na papir neke naše prioritetne probleme među kojima izdvajamo na prvom mjestu putnu infrastukturu. Ima tu još dosta i ostalih zahtijeva koje smo iznijeli tokom sastanka i nadamo se da ćemo ih i brzo riješiti uz podršku gradonačelnika i njegovih saradnika“, kaže povjerenik MZ Blatuša Alija Krehmić

Alija Krehmić

„Gradska uprava, shodnobudžetskom kalendaru, pravi budžet za 2022. godinu i ja sam sa svojim saradnicima odlučio da obiđem sve mjesne zajednice da vidimo koji su to najveći prioriteti naših građana i da im to uvrstimo u naredni budžet. U MZ Blatuša kako su rekli prisutni, najveći problemi su u infrastukturi koju smo već počeli raditi, te dječija igrališta. U suštini, u svim dosadašnjim obilascima mjesnih zajednica shvatili smo da ima dosta ulica koje trebamo raditi“, zaključio je gradonačelnik Kasumović.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović

I u narednim danima gradonačelnik i predstavnici Gradske uprave posjetit će preostale mjesne zajednice na području Grada Zenica. Plan i termin posjeta, kao i sve informacije o aktivnostima vezanim za posjete mjesnim zajednicama bit će dosupne na web stranici Grada Zenica i oficijelnim Facebook stranicama Grada i gradonačelnika Zenice.(E.S.)