Odličan start rukometaša “Čelika”

FOTO: Zenicainfo.ba

Rukometaši Čelika odlično su startali u ovogodišnjoj sezoni Prve rukometne lige Federacije BiH. U četiri odigrana kola zabilježili su četiri uzastopne pobjede. Prvi su na tabeli sa maksimalnim učinkom od 8 bodova. Mlada i perspektivna ekipa uz pomoć iskusnih Dervenčića i Gušića i sa novim trenerom Mikijem Filipovićem, predstavlja osvježenje na zeničkoj rukometnoj sceni.

Mogu reći da smo zadovoljni do sada urađenim. Pobijedili smo i glavnog konkurenta ekipu “Jajca” i da smo na teškom gostovanju Banovićima isto tako ostvarili dobar rezultat. Za razliku od prošle godine kada su nam otišli bitni igrači Aldin Begagić i Slaven Šijaković i golman Haris Muhić, uz podmlađeni sastav ostvarili smo izuzetno dobar rezultat. Mlađa smo i brža ekipa. Svi treniraju redovno. Uz sav trud i zalaganje obećavamo da ćemo se i dalje truditi da ostvarimo što bolji rezultat u ovoj sezoni i da ostvarimo zacrtani cilj, a to je plasman u Premijerligu“, izjavio je za Zenicainfo.ba Adnan Begagić, trener RK “Čelik”.

U narednom petom kolu rukometaši “Čelika” gostuju u Sanskom Mostu gdje će igrači i Stručni štab dati sve od sebe da ostvare još jednu, petu po redu pobjedu u nizu, znajući da je vrlo teško osvojiti bodove protiv solidne ekipe “Sane” 7.

“Čelik” je svima zanimljiv protivnik i svi se dodatno zagriju i “nabriju“ za pobjedu nad “Čelikom”. Iskusni igrači Gušić i Dervenčić vuku povrede ali ja vjerujem da će i oni biti spremni za ovu utakmicu i da ćemo ostvariti povoljan rezultat“, optimista je Adnan Begagić.

Utakmica 5. kola Prve rukometne lige Federacije BIH Sana7-Čelik igra se 16. oktobra u 19 sati. (M. P.)