“Neimari” se pripremaju za početak Prve futsal lige Federacije BiH

FOTO: Zenicainfo.ba

Početak Prve futsal lige Federacije BiH planiran je za 6. i 7. novembar, a prvi dio sezone bi se trebao završiti 18. i 19. decembra.

Malonogometni klub “Neimari” predvođen trenerom Mirkom Čamparom pripreme za narednu sezonu počeo je u septembru. Ekipa trenira tri puta sedmično u Areni. Cjelokupne pripreme obavit će u Zenici, a u planu je i odigravanje najmanje pet kontrolnih utakmica sa ekipama iz okruženja.

Prvu pripremnu utakmicu za narednu sezonu malonogometni klub “Neimari” odigrao je 3. oktobra u gostima sa premijerligaškom ekipom “GFC Sarajevo”. Susret je završen neriješeno 4:4. Strijelci za “Neimare” su bili: dva puta Amar Šišić i po jedan gol upisali su Sulejman Salkić i Amir Baručija.

Protivnik zeničkih haklera u drugoj kontrolnoj utakmici ponovo je bila ekipa iz društva najboljih malonogomenti klub “Kaskada” iz Gračanice. U ovom susretu trener zeničkog ligaša Čampara pružio je priliku svim igračima sa spiska. “Neimari” su slavili sa 4:2. U ovoj utakmici dva gola ponovo je upisao Šišić dok su se u listu strijelaca upisali Baručija i Krehmić. (M. P.)