Zmajevi u Zenici igraju odlučujuće utakmice, protiv Finske u neobičnom terminu

Nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine očekuju još tri susreta u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru, a nakon večerašnjeg susreta u Lavovu kod selekcije Ukrajine, naš tim će posljednja dva domaća duela igrati na stadionu Bilino Polje.

Na zvaničnoj stranici UEFA-e piše da će Zmajevi dva posljednja meča kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo igrati u Zenici, čime je otklonjena sumnja gdje će se igrati posljednja dva duela. Pored Bilinog Polja, za posljednji meč protiv Ukrajine u opciji je bila i sarajevska Grbavica.

Prvi novembarski duel naša reprezentacija će igrati protiv Finske 13. novembra, a taj susret će se igrati u za nas neobičnom terminu od 15 sati. S druge strane, susret protiv Ukrajine tri dana nakon toga, također na Bilinom Polju, igrat će se u standardnom terminu od 20:45 sati.

U 15 sati po našem vremenu igrali smo i meč protiv Kazahstana, s tim da je to po lokalnom vremenu bilo 19 sati.

Pomenuti mečevi će biti i odlučujući za naš tim u borbi za baraž, odnosno drugu poziciju u grupi, a bez obzira na ishod večerašnjeg meča protiv Ukrajine.

Ukoliko bi naš tim večeras ostvario pobjedu i osvojio tri boda, onda bi već protiv Finske u prvom novembarskom meču igrali za drugu poziciju te bi pobjeda i u tom susretu matematički osigurala našem timu put u baraž.

S druge strane, ako večeras doživimo poraz, onda nam u novembarskoj reprezentativnoj pauzi trebaju dvije pobjede.

klix.ba