Grupacija poslodavaca ZDK: Vlada ZDK radi šta hoće, sredstva za privrednike vlast troši za popunjavanje budžetskih rupa

Skupština Grupacije poslodavaca ZDK pri Udruženju poslodavaca F BiH održala je danas u Zenici redovnu izborno-izvještajnu sjednicu.

Za predsjednicu Skupštine izabrana je ponovno Alma Zaimović iz Kaknja, dok je Vladimir Franjić iz Zenice novi potpredsjednik Skupštine Grupacije poslodavaca ZDK.

„U pandemijskoj godini izgubili smo saradnju sa Vladom ovog kantona, redovno se ne održavaju sjednice kantonalnog Ekonomsko-socijalnog vijeća i ne osjećamo se kao partner u vlasti, dok nam se uporedno nameću novi parafiskalni nameti i na kantonalnom, ali i na federalnom nivou, koje mi ne možemo podnijeti“, ističe Alma Zaimović, predsjednica Skupštine Grupacije poslodavaca ZDK pri Udruženju poslodavaca F BiH, sumirajući njihove glavne probleme u periodu od 2019. godine do danas.

„U narednom periodu želimo uspostaviti znatno bolju saradnju sa Vladom kantona te biti njen ravnopravan partner, jer privreda je ključni faktor u ovoj državi i kao takvi trebamo biti prepoznati“, dodaje predsjednica Skupštine Grupacije poslodavaca ZDK.

„Poslodavci moraju biti partneri vlasti, koja nas sada ne prihvata na taj način i radi šta hoće, pa i sredstva namijenjana za nas troši za popunjavanje rupa, što mi ne smijemo dozvoliti i tražimo da ravnopravno učestvujemo u raspodjeli onoga što je dostavljeno iz inostranstva za ovu privredu“, naglašava Vladimir Franjić, potpredsjednik Skupštine Grupacije poslodavaca ZDK.(V.J.)