Četiri aktivnosti zeničkog BNP-a u utorak u tri grada

Tri predstave u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica u utorak, 28. septembra gostuju u tri grada. Pored toga, isti dan će biti upriličeno otvaranje izložbe u prostorijama zeničkog BNP-a.

U okviru velike turneje u Kraljevini Švedskoj, predstava „Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali“ prema tekstu Tanje Šljivar, u režiji Mirjane Karanović i u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, imat će svoju izvedbu u 19 sati u Kristiansstadu.

Isti dan u Mostaru će biti izvedene dvije predstave Bosanskog narodnog pozorišta Zenica u okviru dva festivala. U 11 sati u okviru 1. festivala lutkarske umjetnosti – FLUM Mostar bit će izvedena predstava „Psić boje neba“ prema ideji i režiji Nadje Vasileve i Darka Kovačovskog, a u produkciji Dječije, omladinske i lutkarske scene Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

U 20 sati u okviru 18. međunarodnog festivala komedije Mostarska liska bit će izvedena predstava „Sakati Billy sa Inišmana“ prema tekstu Martina McDonagha, u režiji Predraga Štrbca i u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. U Bosanskom narodnom pozorištu Zenica u 18 sati će biti upriličeno otvaranje izložbe „Alija Izetbegović – između Istoka i Zapada“ u organizaciji Galerije „Preporod“ Zenica, Udruženja Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ i Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

Sve aktivnosti koje su u organizaciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica se održavaju u skladu sa higijensko-epidemiološkim mjerama.