FOTO: ESOF FAIR TRADE II – sajam domaćih poljoprivrednih proizvoda

U Zenici se od 23. septembra održava ESOF FAIR TRADE 2 – sajam domaćih poljoprivrednih proizvoda.

I naredna tri dana, na Trgu Alije Izetbegovića građani će imati priliku da posjete drugi po redu sajam domaćih poljoprivrednih proizvoda. Mnogi poljoprivrednici dobili su priliku da predstave svoje proizvode.

„Zadovoljni smo odzivom naših građana i u kontaktu smo sa svim našim izlagačima. Ima ih iz osam gradova iz Bosne i Hercegovine, a ukupno je na sajmu 24 izlagača. Ono što je najbitnije je da smo se fokusirali na domaće poljoprivredne proizvođače, te imamo kvalitetnu i bogatu ponudu“, kazao nam je projekt menadžer „Esof  fair trade“ sajma, Muhedin Spahić.

Ciljevi sajma su promocija domaće poljoprivredne proizvodnje, jačanje svijesti kupaca za domaćim poljoprivrednim proizvodima i ukrupnjavanje ponude domaćih poljoprivrednih prizvoda. U razgovoru sa učesnicima ovog sajma dobili smo informaciju da su zadovoljni prodajom svojih proizvoda, a ono što nude građanima su prirodni sokovi, voće, povrće, med, suhomesnati proizvodi, čajevi i slično.

Izlagači koji su tu već dugi niz godina kroz razne sajmove, kao i oni koji su prvi put na Esof Fair Trade sajmu navode da im je drago doći u Zenicu, a poručuju da njihovi domaći proizvodi mogu pomoći u rješavanju mnogih zdravstvenih tegoba, te pogotovo danas u vrijeme pandemije. (A.K.)