BNP Zenica: „Psić boje neba“ na Festivalu u Istočnom Sarajevu

Predstava „Psić boje neba“ u produkciji Dječije, omladinske i lutkarske scene Bosanskog narodnog pozorišta Zenica u srijedu, 22. septembra u 13 sati će biti izvedena u okviru 22. međunarodnog festivala profesionalnih lutkarskih pozorišta za djecu LUT FEST 2021.u Istočnom Sarajevu.

Prema riječima reditelja Kovačovskog: “Mali pas koji se rodio plave boje pati od kompleksa niže vrijednosti i zato bježi od problema. U tekstu ga njegov novi prijatelj mornar Džef prihvata onakvog kakav jeste i iz te ljubavi Plavi Psić pronalazi svoj način da se bori sa problemima koji ga okružuju. Naravno, priča ne bi bila zanimljiva da intrigu ne pokreće antagonista Crni Mačak… Ipak, kroz tekst naše predstave i kroz prikazivanje drugačijeg, dešava se spoznaja psa čiji lik nikoga neće ostaviti ravnodušnim”.

Tekst i režiju predstave potpisuju Darko Kovačovski i Nadia Vasileva, kao i kreaciju i izradu lutaka. U predstavi igraju: Snežana Vidović, Adna Hasanić i Tamara Milićević-Stilić. Scenografija i kostimografija predstave je povjerena Nadiji Vasilevoj, a izbor muzike Darku Kovačovskom.

Služba za odnose s javnošću Bosanskog narodnog pozorišta Zenica