Zeleni polumjesec uručio prehrambene pakete

FOTO: Zenicainfo.ba

Zeleni polumjesec Zeničko-dobojskog kantona sada već tradicionalno radi na raznim projektima koji imaju za cilj pomoć različitim skupinama društva. U okviru realizacije projekta “Pomoć socijalno ugroženim članovima“, Zeleni polumjesec Zeničko-dobojskog kantona je organizirao akciju podjele prehrambenih paketa.

Ovo je drugi ciklus podjela u ovoj godini, a u njemu smo podijelili 140 prehrambenih paketa“, navodi Ibrahim Hadžimuhović, predsjednik Zelenog polumjeseca ZDK.

Ovom podjelom obuhvaćeni su socijalno najugroženiji članovi Zelenog polumjeseca sa područja Grada Zenica, a iz ove ustanove navode da se klasifikacija vrši na osnovnu visine primanja i broja članova u porodici. Svaki paket sadrži dvanaest različitih prehrambenih artikala koji su prilagođeni za širu upotrebu u domaćinstvu.

Moram napomenuti i to da smo u ranijim podjelama počev od marta mjeseca podijelili još 170 takvih paketa i da smo sa time u znatnoj mjeri doprinijeli da se socijalni status naših članova koliko toliko popravi povremeno“, kazali su za naš portal iz Zelenog polumjeseca ZDK.

Iz Zelenog polumjeseca kažu da su pakete obezbijedili isključivo iz donacija, a donatori su pojedinačni i kolektivni. Imajući u vidu značaj ove humanitarne akcije kao i slične humanitarne aktivnosti, pozivamo sve donatore i dobre ljude da nas vlastitim donacijama podrže u narednim aktivnostima, poručili su iz Zelenog polumjeseca ZE-DO kantona. (A. K.)