12.2 C
Zenica
Četvrtak, 28 Marta, 2024
Naslovnica Aktuelno Kraj ljeta donosi promjenu vremena, početak jeseni znatno svježiji

Kraj ljeta donosi promjenu vremena, početak jeseni znatno svježiji

FOTO: google.com

U Bosni i Hercegovini tokom radne sedmice u većini krajeva preovladavat će stabilno suho i pretežno sunčano vrijeme, dok se od četvrtka i za vikend očekuje osvježenje.

U četvrtak, uz povećanje oblačnosti nije isključen pokoji kratki lokalni pljusak. U nizinama i kotlinama moguća je u jutarnjim satima slaba magla. Uz čestu i obilniju kišu, te zahlađenje, dani vikenda izgledat će pravi jesenji, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od osam do 14 stepeni Celzijusa u Bosni, na jugu zemlje do 20. Najviše dnevne temperature između 25 i 30, u Hercegovini do 32 stepena.

Prema raspoloživim prognostičkim materijalima početkom sljedeće sedmice, 20. septembra, prognozira se nestabilno vrijeme sa kišom i izraženijim padom temperature zraka u odnosu na ovu sedmicu. Sredina sedmice proteći će u nešto stabilnijm vremenskim prilikama, a pred kraj prognoziranog perioda očekuje se novo naoblačenje praćeno kišom i pljuskovima.

Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od šest i 11 u Bosni, do 14 u Hercegovini. Maksimalne temperature varirat će između 10 i 15 u Bosni, na jugu Hercegovine do 20 stepeni.

faktor.ba

Hide picture