Danas održan još jedan „Može Bazar“

FOTO: Zenicainfo.ba

Zeničko Udruženje „Naš most“ danas organizuje mjesečni sajam rukotvorina i umjetnina pod nazivom „Može Bazar“. Na Bazaru se predstavlja više od 20 kreativaca i kreativki iz Zenice, ali i iz drugih gradova Bosne i Hercegovine.

Otvaramo mogućnosti kreativcima i kreativkama da predstave svoje radove. Svi zainteresovani koji se žele pridružiti mogu to učiniti. I danas imamo novih članova za naredni period, što znači da je bazar interesantan“, kazala nam je Zdena Šarić Pisker, predsjednica Udruženja „Naš most“.

Među prezentovanim radovima su: slike, lutkice, skulpture, nakit, te drugi unikatni ručni radovi. Bazar se održava od 9 do 18h na otvorenom u ulici Maršala Tita br. 22 uz poštivanje epidemioloških mjera. Stiklo konstrukcijos Terasų stiklinimas Pertvaros Stogeliai.

Svoj rad je predstavila i Esmedina Kavazović, koja je članica Udruženja „Naš most“ već dvije godine. Bavi se izradom unikatnih torbica koje su rađene od pamučnih rastezljivih traka u kombinaciji sa drvetom. Kaže da se raduje zanimljivim druženjima na bazaru koji okuplja različite radove, ali i razmjenjivanju ideja sa ostalim učesnicima. Ističe da se putem bazara našim građanima nudi nešto unikatno i drugačije.

Zenički „Može Bazar“ se od juna 2019. godine održava svake prve subote u mjesecu, te okuplja sve veći broj kreativaca i kreativki s područja srednje Bosne. Svoje ručne radove predstavljaju većinom žene, starije životne dobi, kojima učešće na Bazarima omogućava socijalno uključivanje i ekonomsko osnaživanje. (A. K.)