Pepelari sve bliže Zenici

FOTO: zenica.ba

U Mjesnoj zajednici Pepelari završeni su radovi na sanaciji i asfaltiranju još jednog dijela puta za ovo naselje, a riječ je o dionici puta dužine 2.150 metara.

Radovi su povjereni firmi „Komgrad-Ze“ d.o.o. Zenica, a vrijednost ugovorenih radova iznosi 441.868,05 KM sa PDV-om.

U prethodne dvije godine, sredstvima iz budžeta Grada, asfaltirano je preko 2.500 metara puta za Pepelare, čiji su mještani na prve metre asfalta čekali više decenija.

Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, obećao je da će i ova najudaljenija mjesna zajednica dobiti asfalt u 21. vijeku.

Stručni nadzor nad izvođenjem radova vrši Javno preduzeće za prostorno planiranje i uređenje grada „Zenica“ d.o.o. Zenica, dok je za koordinaciju projektnih aktivnosti zadužena Služba za ekologiju, komunalne poslove i mjesne zajednice.

Prema riječima gradonačelnika Fuada Kasumovića, ova mjesna zajednica bila je zapostavljena.

Smatram da je ova mjesna zajednica bila zapostavljena, a inače je ovo vazdušna banja i predivan prirodni park. Ovdje imate oko devedesetak glasača i to je najbolji pokazatelj da ne radim za izbore, s obzirom da više glasača ima jedna zgrada u Zenici. Nakon asfaltiranja ove dionice, još jedan dio se asfaltira ove ili naredne godine. Također, predstoji pravljenje mosta u Kovanićima, a kojim ćemo skratiti put. Ostati će u historiji da sam sva sela spojio asfaltom. Pozivam građane da dođu i vide sve prirodne ljepote koje se ovdje nalaze”, rekao je gradonačelnik Kasumović.

Enver Žuna, predsjednik Mjesne zajednice Pepelari, ističe da je asfaltiranje puta doprinijelo i zaustavljanju iseljavanja mještana.

Hvala gradonačelniku koji je vidio makadamski put i odlučio nam uraditi asfalt. Ovo je historijski dan za mještane Pepelara jer smo konačno dočekali asfalt”, poručio je Žuna.

Valja istaći kako je do sada u ovoj mjesnoj zajednici asfaltirano oko 4,5 kilometara puta, vrijednosti blizu milion maraka.