Izvještaj sa karate turnira “Perfekt Open Zenica 2021”

FOTO: Zenicainfo.ba

U Areni “Husejin Smajlović” u subotu, 04. septembra održan je prvi otvoreni turnir u karateu “Perfekt Open Zenica 2021” u organizaciji karate kluba “Perfekt” iz Zenice.

Na turniru je učestovalo 320 učesnika u 450 kategorija iz 30 klubova sa prostora cijele BiH, ali i iz Crne Gore. Na turniru je uručeno preko 600 medalja i diploma.

Zlatni pehari uručeni su za:

– NAJBROJNIJA EKIPA: KARATE KLUB “IPON” VITEZ
– NAJUSPJEŠNIJA EKIPA U SLUŽBENIM KATEGORIJAMA: KARATE KLUB “IPON” VITEZ
– DRUGA NAJUSPJEŠNIJA EKIPA U SLUŽBENIM KATEGORIJAMA: KARATE KLUB “MERSAD KURTALIĆ” ZAVIDOVIĆI
– NAJUSPJEŠNIJA EKIPA U NESLUŽBENIM KATEGORIJAMA: KARATE KLUB “IPON” VITEZ
– DRUGA NAJUSPJEŠNIJA EKIPA U NESLUŽBENIM KATEGORIJAMA: KARATE KLUB “USORA” USORA
– NAJUSPJEŠNIJI TAKMIČAR TURNIRA: MEHIĆ ENIS KK “IPON” VITEZ sa osvojene četri zlatne medalje
– NAJUSPJEŠNIJA TAKMIČARKA TURNIRA: DURANOVIĆ HANA KK “1.MART” SREBRENIK sa osvojene tri zlatne medalje
Da je turnir bio izuzetno organizovan dokazuje i činjenica da je na turniru sudilo šest međunarodnih sudija, te je sudsku organizaciju predvodio Vrhovni sudija Babić Nermin, nosilac najviše Svjetske WKF sudijske licence. Na turniru je sudila trenerica i sudija Sarah Kulačić.
Još jednom je dokazano da Grad Zenica ima izuzetno dobre karatiste i karate klubove (posebno dva kluba koja su uzela učešće na turniru KK “INTERNACIONAL” ZENICA i KK “ALFA” ZENICA), te da mogu i hoće da sarađuju.
Zatim je dokazano da je Grad Zenica upravo grad sporta i da se mogu najbolje iskoristiti uslovi (Gradska Arena) u cijeloj državi BiH i da se mogu organizovati izuzetno dobri turniri.
Pokrovitelj turnira je bio Grad Zenica, a medijski partner RTV Zenica.
Karate klub “Perfekt” Zenica je učestvovao sa 55 takmičara u 126 kategorija, te su osvojili ukupno 10 zlatnih medalja, 19 srebrenih, 36 bronzanih medalja i preko 50 učesničkih medalja.