Grad Zenica: Dodijeljeni vaučeri za osam poslovnih subjekata

FOTO: Zenicainfo.ba

Grad Zenica u saradnji sa Edom – Agencijom za razvoj preduzeća i Zeničkom razvojnom agencijom ZEDOM, u sklopu Javnog poziva za dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava iz Mehanizama za podršku implementaciji strategija razvoja malih i srednjih preduzeća (SIEM) projekta „SBA u BiH“, dodijelili su vaučere za osam poslovnih subjekata iz sektora metaloprerade, drvoprerade i prehrambene industrije.

Ukupna vrijednost dodijeljenih grant sredstava po osnovu vaučer programa iznosi 100.000 KM, a dodijeljeni su sljedećim poslovnim subjektima: Aksa , Empress , Fedi , Orijent, Rima pak , Glovis, DES dizajn  i  Zenička industrija mlijeka – ZIM. Cilj projekta jeste da poslovni subjekti koji su dobili vaučere iste iskoriste za uvođenje inovacija kako bi unaprijedili postojeće ili razvili nove proizvode/usluge.

Naša firma Rima pak dobila je vaučer u iznosu od 14.000 KM, i mi ćemo ta sredstva upotrijebiti za realizaciju R- sistema, odnosno za izmjenu knjigovodstvenog sistema u kojem težimo ka procesu digitalizacije koja podrazumijeva i obuku zaposlenika za rad u novom sistemu“ ,ističe Dženisa Husika, pravnica firme Rima pak.

Osim ovog, podržana je realizacija projekata koji se odnose na rebrendiranje i modernizaciju brenda, te drugi vidovi unapređenja u oblasti marketinga. (B. M.)