U OŠ “Meša Selimović” upriličen svečani prijem za prvačiće

FOTO: Zenicainfo.ba

U Osnovnoj školi „Meša Selimović“ danas je upriličen svečani prijem prvačića jer polazak u prvi razred osnovne škole predstavlja izuzetno važno razdoblje za svako dijete, ali i za njegove roditelje.

Stariji učenici te škole su prigodnim programom poželjeli dobrodošlicu mališanima, a na kraju im se obratio i gradonačelnik. Gradska uprava obezbijedila je svim prvačićima na teritoriji grada anatomske ruksake i udžbenike neophodne za njihovo školovanje.

Nažalost zbog pandemije, ove godine prijem nije bio održan za svu djecu u Areni Zenica, pa smo se odlučili da to bude samo u jednoj školi a ostali prvačići će školske materijale preuzeti u svojim školama“, ističe Fuad Kasumović gradonačelnik Zenice.

Ovaj dan nam je jako bitan da djeca sa dobrim osjećajem krenu u školu, kako bi i nastavak svog školovanja proveli sretni i zadovoljni. Trebaju puno raditi i učiti ali ako imaju podršku nastavnika i roditelja onda će im na tom putu biti olakšano“, dodaje Amir Zukić, direktor OŠ „Meša Selimović“.

Prvačići su danas upoznali svoje učiteljice, sreli se sa svojim školskim drugarima i prvi put sjeli u školske klupe. Svečanom prijemu prisustvovali su uzbuđeni i sretni roditelji ali i ostali članovi porodice kako bi sa svima podijelili ovaj radosni dan. (B. M.)

FOTO: Zenicainfo.ba