Održan tradicionalni trodnevni Judo Kamp “Bočica 2021”

Na izletištu Bočica kod Kaknja tokom vikenda održan je tradicionalni trodnevni Judo Kamp “Bočica 2021”. Osim domaćina, Judo kluba “Kakanj” bili su prisutni članovi judo klubova “Mahnjača” iz Žepča i “Čelik” iz Zenice, ukupno njih 50 od čega iz “Čelika” 18 učesnika.

“Čast nam je bila da možemo organizovati ovaj kamp na Bočici, ovom našem lijepom izletištu. Uslovi su idealni posebno za ovakve sportove, posebno smještaj. U vrijeme pandemije nismo prošle godine mogli organizovati kamp, a ove godine uspjeli smo dovesti još dva kluba iz našeg kantona, “Mahnjaču” iz Žepča i “Čelik” iz Zenice. Vrlo je bitno da ova djeca izađu van grada i da se druže, stiću nova iskustva u ovom sportu i da treniraju i nadam se da će ovaj kamp prerasti u tradicionalni“, izjavio je za Zenicainfo.ba, Fuad Čatić, predsjednik JK “Kakanj”.

Zeničku ekipu su predovodili trener Amir Kofrc i Neldin Trako, koji su ujedno bili i instruktori na kampu. Lijepe vremenske prilike poslužile su za rad na otvorenom uz usvajanje novih tehnika koje je prezentirao majstor judoa 7. dan, Habib Bučan iz Novog Travnika. Za djecu iz “Čelika”, kamp je bio jedno novo iskustvo sa lijepim  uspomenama koje će ponijeti kući, a mlade judoke su imale priliku vidjeti i naučiti nešto novo i usvojiti nova znanja o judou od iskusnijih, kao i od svojih kolega iz drugih sportskih klubova.

Jedan od ciljeva kampa je bilo druženje i međusobno upoznavanje mladih takmičara, a prema kalendaru takmičenja Judo saveza BiH za 2021. godinu sredinom narednog mjeseca kreće serija turnira i državnih prvenstava. (M. P.)