Javni poziv: UNDP dodjeljuje sredstva za projekte koji podržavaju afirmaciju ženskog liderstva

Foto: akta.ba

UNDP raspisao je Javni poziv za podnošenje prijedloga projekata za dodjelu bespovratnih sredstava u svrhu medijske afirmacije ženskog liderstva tokom COVID 19 pandemije.

Naime, a kako stoji u pozivu, žele podržati afirmaciju ženskog liderstva putem priča iz lokalne zajednice koje u fokus stavljaju društveni angažman žena kao nositeljica pozitivnih promjena, a posebno u vrijeme krize izazvane pandemijom korona virusa.

Finansijska sredstva će biti dodijeljena za one projekte/inicijative koji su u skladu sa zadanim okvirnim kriterijima i uklapaju se u raspoloživa sredstva namjenjena za medijske inicijative.

Provedbom projekata podržanih kroz ovaj javni poziv očekuju se uspješna produkcija ili koprodukcija i publikovanje najmanje 10 medijskih projekata/inicijativa/sadržaja na temu ženskog liderstva sa područja primarno, ali ne isključivo 10 ciljanih partnerskih jedinica lokalne samouprave i to: Banja Luka, Bijeljina, Gračanica, Laktaši, Ljubuški, Nevesinje, Olovo, Sarajevo-Stari Grad, Tešanj, Zenica.

Učešće u ovom javnom pozivu je otvoreno, na jednakim osnovama, za sva udruženja/udruge/fondacije koje se bave medijskom djelatnošću a koja su formalno registrovana u skladu sa važećim zakonskim propisima u Bosni i Hercegovini.

Poziv je otvoren do petka, 03.09.2021. do 17 sati.

akta.ba