Uz novog trenera: Košarkaški ženski klub “Čelik” zvanično počeo pripreme za narednu sezonu

Košarkaški ženski klub “Čelik” 9. augusta zvanično je počeo pripreme za narednu sezonu.

U prošloj sezoni ekipu je uspješno vodila bivša reprezentativka naše zemlje Aida Kalušić, a sa mladom i perspektivnom ekipom uz mnogobrojne probleme od Covida do povreda, postigla je dobre rezultate. Zbog porodičnih obaveza trenerica Kalušić neće biti u mogućnosti da vodi ekipu sa klupe, a Uprava kluba je za novog trenera imenovala Armela Mujakovića.

“Nakon rastanka sa seniorskom ekipom radio sam sa mlađim kategorijama u OKK Čelik. Na poziv Arnela Kalušića došao sam u Košarkaški ženski klub “Čelik”. Veoma mi je drago što ću biti trener ovih djevojaka, ekipa je dosta mlada i talentovana i pred nama je dosta rada, a liga bi trebala da krene u oktobru. Nedžla Kovačević najvjerovatnije odlazi u Španiju, a ako ona ode pokušat ćemo da dovedemo dvije ili tri igračice. Sve će zavisiti sa kakvim igračkim kadrom raspolažu druge ekipe, radit ćemo sa ovom ekipom i pokušati da napravimo rezultat. Naš cilj je da sa ovom ekipom u naredne dvije sezone napravimo kvalitetan tim koji će se boriti za prvaka“, izjavio je za Zenicainfo.ba, trener zeničkih košarkašica Armel Mujaković.

Ekipi “Čelika” pridružilo se i nekoliko talentovanih djevojaka iz Košarkaškog kluba “Jumper”, koje će pokušati da se nametnu treneru. U narednom periodu očekuje se kompletiranje tima za narednu sezonu od čega će zavisiti i ambicije u društvu najboljih. (M. P.)