FOTO: Dvostruki program petog dana ZSF 2021: Na Vranduku Noć r'n'r’, na trgu ples “Iskri”

Tokom pete večeri ovogodišnjeg Zenica Summer Festa posjetioci su na Trgu Alije Izetbegovića uživali u programu članova zeničkog Plesnog kluba „Iskra“.

„Zadovoljstvo nam je bilo da se predstavimo pred zeničkom publikom i zahvalni smo organizatorima što smo plesali za naš grad i pokazali naše talente i dio onoga što uglavnom vide samo oni prisutni na plesnim takmičenjima“, rekla nam je Belma Čolaković, predsjednica i voditeljica Plesnog kluba „Iskra“, navodeći da su u večerašnjem programu predstavili grupne, ali i solo koreografije kroz mješavinu plesnih disciplina, kao što su moderni plesovi, jazz-dance akrobatika, gimnastika, hip-hop i showdance, kako bi publici ponudili što raznovrsniji sadržaj.

Vranduk je iak bio epicentar rock'n'rolla uz mlade i stare rockere iz Zenice i regiona. Pored toga što ima veliku historijsku važnost, kameni ambijent predstavljao je savršeno mjesto za brze ritmove i solaže na gitari u kojem su Zeničani ali i gosti iz drugih gradova uživali u tipično rokerskom stilu. Od publike smo dobili informaciju da su željni još rock'n'rolla u našem gradu, te da se nadaju sličnim događajima u skorijoj budućnosti. Jedna od pamtljivih izvedbi je bila mladih Varešanki iz udruženja „Moja prva nota“ u potpuno ženskom rock sastavu kao i specijalni gosti iz Banja Luke, Katarza.

Sutrašnji, šesti dan Zenica Summer Festa nudit će dvije manifestacije. Prvas početkom u 10:30 h na Trgu Alije Izetbegovića obradovaće mališane sa dječijim programom „La, la, la“, dok će u večernjim satima na istoj lokaciji u 20:30 h biti priređena večer narodnih igara Bosniafolk.