“Četvrti dani planinara Zenice”: Veliki odziv na tradicionalni planinarski pohod

Gradski planinarski savez Zenica organizator je a Planinarsko društvo „Željezara“ Zenica tehnički domaćin dvodnevne manifestacije „Četvrti dani planinara Zenica“ koja će biti realizovana ovog vikenda na zeničkom izletištu Smetovi. Generalni pokrovitelj manifestacije je gradonačelnik Fuad Kasumović.

Planinari ali i ljubitelji prirode i pješačenja nakon što su se jutros okupili ispred Gradske arene „Husejin Smajlović“ zaputili su se prema zeničkom izletištu Smetovi. Među najmlađim učesnicima četvrtog pohoda planinara bile su sestre Dalal i Farah Kovač koje su, kako kažu, sretne što imaju priliku učestvovati na ovom pohodu. Najstariji učesnik ima 84 godine i dugogodišnji je član PD „Željezara“ Zenica. „Ovo je četvrti pohod planinara Zenice, svi su bili uspješni a nadamo se da će ovaj biti najuspješniji do sada jer ništa nismo prepustili slučaju i jako dobro smo organizovani. Ja sam već desetak godina najstariji učesnik svih pohoda kao i ovog, i sretan sam što imam priliku družiti se sa ovim divnim ljudima“, kazao je Zajko Šibonjić.

Zajko Šibonjić

„Iza nas su velike pripreme i drago nam je što smo organizovali ovaj pohod i to uz podršku Gradske uprave i gradonačelnika Fuada Kasumovića. Naša želja je da kompletne porodice okupimo, što je redovna praksa na zapadu, koje će svaki vikend provoditi u prirodi. Fokus je prvenstveno na najmlađima koje želimo upoznati sa našim planinama ali i radom GSS službe, i nadamo se da ćemo uspjeti u tome“, kazao je Sinan Gluhić, predsjednik UO Gradskog planinarskog saveza Zenica.

Sinan Gluhić

Tokom dana nakon što stignu na svoje odredište planirani su i brojni sportski događaji kao i zabavni program i druženje uz logorsku vatru. (S.G.)