Košarkašima “Čelika” kao pojačanje se pridružio Stefan Simanić

Košarkaši “Čelika” u trenažnom procesu su pet sedmica, a uporedo sa trenažnim procesom trener Josip Pandža radi na popunjavanju rostera za narednu sezonu.

U Zenicu je na jednogodišnju posudbu stigao i krilni centar aleksandrovačke “Igokee” Stefan Simanić. Dvadesetogodišnji Simanić bio je i član U18 reprezentacije Bosne i Hercegovine i on je ujedno treće ovosezonsko pojačanje zeničkog kluba.

„Hvala treneru Pandži koji mi je ukazao povjerenje, sigurno ću dobiti minute, a na meni je da se dokažem i treniram. Imam želju da se sljedeću godinu vratim u “Igokeu” i da nastavim karijeru“, izjavio je Stefan Simanić za Zenicainfo.ba.

Predhodno su u “Čelik” stigli Emir Čerkezović i Haris Dedajić, a zbog nedostatka finansija uprava i stručni štab su prinuđeni na kompletnu rekonstrukciju tima.

„To je ono što mi možemo da platimo i što nam je interes da razvijamo mlade bh. košarkaše. Radi se o trojici bh. reprezentativaca, Božovića smo ostavili, a to je pravi lider na koga se mlađi igrači mogu ugledati. Imamo jedan broj mlađih domaćih igrača koji su stekli neko iskustvo od prošle godine, a doveli smo tri mlada reprezentativca. Tražimo još dva igrača i nije jednostavno, jer će zbog budžeta ulaganja biti manja. Interes nam je da “Čelik” bude stabilan prvoligaš, imamo uslove za to i nadam se da će tako biti“, optimista je šef stručnog štaba OKK “Čelik”, Josip Pandža.

Početak kolektivnih priprema planiran je sredinom augusta, a prema planu trenera Pandže zenički ligaš će do početka lige odigrati više kontrolnih utakmica. Za 29. august zakazana je prijateljska utakmica sa “Igokeom”. U planu je i učešće na turniru u Mostaru, a do starta sezone “Čelik” će odigrati najmanje 10 do 12 kontrolnih utakmica. (M. P.)