FOTO: Posjeta Medžlisa Islamske zajednice Javnoj ustanovi „Dom porodica“

U sklopu obilježavanja Kurban bajrama predstavnici Medžlisa IZ Zenica posjetili su danas Javnu ustanovu „Dom porodica“ Zenica.

Štićenici smješteni u ovu ustanovu su priredili prigodan program za goste, a zauzvrat su dobili bajramske paketiće.

„Medžlis Islamske zajednice u saradnji sa Uredom za društvenu brigu Rijaseta islamske zajednice svake godine organizuje posjetu i podjelu paketića za štićenike, te na ovaj način pokuša da unese jedan dašak radosti u njihove živote“ naveo je ovom prilikom Enes ef. Beganović.

U saradnji sa upravom Javne ustanove „Dom porodica“, Medžlis Islamske zajednice pokušava i mimo Bajrama, onoliko koliko je u mogućnosti da pomogne štićenicima u realizaciji različitih aktivnosti, ali i donacijama prehrambenih artikala.

Efendija Beganović nam je rekao da misli kako se barem na taj način oni odužuju ovoj djeci i učestvuju u tome da sutra  budu ravnopravni članovi društva, te budu korisni zajednici u kojoj živimo.

Ova posjeta je već postala tradicionalna povodom Bajrama, a ono što se moglo vidjeti i primjetiti jeste da je bila ispunjena emocijama kako štićenika, tako i odgajateljica, te ostalih prisutnih.

„Ovom prilikom zaista se zahvaljujem Medžlisu Islamske zajednice. Drago nam je da smo ih mogli primiti i pokazati im ono što mi radimo tokom godine. Nadam se da su uživali u predivnoj izvedbi koju su pripremile odgajateljice i naša djeca“ kazala je direktorica JU „Dom porodica“ Zenica.

Direktorica Subašić se zahvalila i građanstvu koje je prethodne dane bilo uz njih, te u skladu sa svojim mogućnostima pomoglo da proslave Bajram što bolje,  a i da im omoguće sredstva za rad u narednom periodu. (A.K.)