Članovi Tenis kluba AS nastupali na turniru u Njemačkoj

U nedostatku kvalitetnih turnira u našoj zemlji, članice Tenis kluba As iz Zenice boravile su u Njemačkoj gdje su igrale Hessenligu.

Za mlade i talentovane zeničke teniserke Asju Salkanović i Eminu Čarbo bilo je to iskustvo više. U konkurenciji 25 timova postigle su zapažene rezultate. U Njemačkoj je igrao i Mirza Čabro.

„Bilo je jako dobro iskustvo. Takmičili smo se kao tim. To ne možemo u Bosni. Sve smo pobjedile. Igrale smo u tri različite konkurencije. Najvjerovatnije vraćamo se u Njemačku u septembru gdje ćemo ponovo igrati. U našoj zemlji nas očekuju neki od evropskih turnira u Sarajevu i Doboju. Vrijedno treniramo“, izjavila je Emina Čabro, članica Tenis kluba AS.

Na domaćoj sceni nastavili su sa serijom odličnih rezultata. Posljednji turnir u Doboju u konkurenciji do 16 godina donio je dvije pobjede za TK AS.

Emina Čabro i njen klupski kolega Adnan Vojvodić osvojili su prvo mjesto.

„Proteklog vikenda održan je turnir u Doboju. Konkurencija je bila veoma jaka. Zadovoljan sam svojim nastupom i osvojenim prvim mjestom. U nastavku sezone planiram nastupe na dva evropska turnira“, optimista je Adnan Vojvodić, član TK AS.

Od 28. do 30. jula Zenica će biti domaćin turnira iz kalendara Tenis Europe –Evropskog prvenstva Summer cupa za juniorke do 18 godina. Osim bh. selekecije u grupi A su još: Mađarska, Sjeverna Makedonija, Slovačka i Turska. (M.P.)