I sajam domaćih poljoprivrednih proizvoda „Esof fair trade“

Od 22. do 24. jula. u Zenici, na Trgu Alije Izetbegovića održat će se prvi sajam domaćih poljoprivrednih proizvoda „Esof  fair trade“. 

Firma “Esof” d.o.o. kao lider u domaćoj proizvodnji, odlučio je usljed iskazane potrebe za domaćim poljoprivrednim proizvodima i zbog podrške poljoprivrednim proizvođačima organizirati sajam lokalnog karaktera. Za portal Zenicainfo.ba, projekt menadžer „Esof fair trade“ sajma, Muhedin Spahić, ističe da su krenuli sa ovom aktivnošću upravo iz Zenice, iz razloga zato što su oni firma koja pored vlastite proizvodnje dosta poljoprivrednih proizvoda u suradnji sa njihovim kooperantima otkupljuje. Organizator sajma poručuje da su osmislili zanimljiv sadržaj.

„Planirali smo svečanost otvaranja prvog „Esof fair trade“ sajma domaće poljoprivredne proizvodnje. Svaki dan smo planirali gastro kutak i na kraju ćemo u suradnji sa našim partnerima organizirati svečanost uz kulturno-umjetnički program”, navodi Spahić.

Jedan od ciljeva sajma jeste da pokaže da je sajamska prezentacija način da se svi domaći proizvođači predstave direktno i bez posrednika. Organizaciju prvog sajma domaćih poljoprivrednih proizvoda podržao je Grad Zenica. (A. S.)