UPRAVNI ODBOR BZK “PREPOROD” u ZDK: Aldin Ibrahimagić izabran za sekretara, Galerija “Preporod” iz Zenice pridružena članica Zajednice

BZK “Preporod” u ZDK održao je svoju redovnu sjednicu Upravnog odbora kojeg čine predstavnici općinskih i gradskih društava iz Zenice, Visokog, Breze, Vareša, Žepča i Zavidovića.

Pored redovnih aktovnosti i izvještavanja, Upravni odbor je usvojio i dva prijedloga predsjednika Armina Jašarevića, što će zasigurno doprinijeti boljoj organizaciji Zajednice BZK “Preporod” u ZDK.

Od danas je pridružena članica Zajednice Galerija “Preporod” iz Zenice na čijem čelu je Amna Sofić. Galerija je od svog osnivanja do danas ostvarila zapažene rezultate kroz organizaciju izložbi slika u Zenici, Banja Luci, Zavidovićima i drugim gradovima širom Bosne i Hercegovine.

Novi sekretar Zajednice BZK “Preporod” u ZDK je Aldin Ibrahimagić, diplomirani pravnik iz Zenice. Jednoglasnom odlukom Upravnog odbora izabran je na period od jedne godine sa mogućnošću produženja. Ibrahimagić ima dugogodišnje iskustvo u radu sa nevladinim sektorom, kao i na projektima koji su doprinijeli razvoju identiteta, tradicije Bošnjaka i kulture Bosne i Hercegovine.