Sezona godišnjih odmora na pragu, provjerili smo gdje i pod kojim uslovima možete putovati na odmor

Nakon zatvaranja i restriktivnih mjera svi smo odahnuli nakon što su u našoj, ali i drugim zemljama počeli sa popuštanjem mjera.

Kako se i kalendarski bližimo sezoni godišnjih odmora tako raste i naše interesovanje kako i gdje provesti nekoliko slobodnih dana. U putničkim agencijama kažu kako su spremno dočekali ovu sezonu i imaju velika očekivanja od nje. “Znamo kakva je bila prošla sezona i ne želimo se više ni sjećati, a od ove imamo velika očekivanja. Ponude su bogate i različite. Što se tiče Turske ponuda je standardna i dopunjena sa Egejskom regijom tako da naši klijenti zaista mogu uživati u svim ljepotama”, kazala je Diana Mehičić, vlasnica jedne putničke agencije u Zenici.

Cijene aranžmana su uglavnom kao i ranijih godina, osim što drugu godinu zaredom, za odlazak na većinu destinacija van granica naše zemlje morate dodatno platiti PCR test ili brzi antigenski test. “Najbolje je prije putovanja dobro se informisati jer većina zemalja na svojim oficijelnim stranicama ima pravila za strane državljane ili sve potrebne informacije potražiti u putničkoj agenciji. Mi našim klijentima uvijek smo na raspolaganju i tu smo da im sve objasnimo”, pojašnjava Diana Mehičić.

Ove godine nakon što su otvorili svoje čarter letove popularne su i destinacije poput Tunisa i Egipta, ali i zemlje regiona koje su tradicionalno u top ponudi. “Ne samo zbog olakšanog ulaska našim državljanima već i zbog dobrih ponuda izdvojila bih Crnu Goru gdje za sedam dana na bazi polupansiona morate izdvojiti oko 400 KM, što smatram veoma pristupačnim. Iako su građani željni putovanja, mi u našoj ponudi imamo i nudimo i dalje prirodne ljepote naše lijepe Bosne i Hercegovine. Uglavnom su to atraktivne destinacije bogate našom gastronomskom i prirodnom ponudom a moramo se složiti da nama toga ne nedostaje”, poručuje Mehičić.
Ono što iz putničkih agencija savjetuju jeste da prije putovanja u drugu zemlju provjerite koje mjere su na snazi na željenoj destinaciji ili se informišete u putničkoj agenciji.(B.D.)