Planovi za ljetni raspust štićenika JU “Dom-poroida”

FOTO: zenicainfo.ba

“Trenutno su nam još u fokusu obaveze oko završetka školske godine, koja se privodi kraju i očekujemo da će naši štićenici i ovaj put postići dobre rezultate i uspjeh, na koje smo od većine njih i navikli, ali istovremeno  razmišljamo i polako se pripremamo i za neke lijepe planove, kada je u pitanju ljetni raspust“, rekla nam je Draženka Subašić, direktorica zeničke Javne ustanove Dom porodica.

„Trenutno imamo u planu jednodnevne i dvodnevne izlete kao npr. na Vlašić, Plivsko jezero i slično, a želja nam je i da zajedno sa Savezom izviđača djecu odvedemo i ove godine na Boračko jezero, mada još uvijek nismo zatvorili finansijsku konstrukciju, ali se iskreno nadam da ćemo to uspjeti do polovine jula, za kada je predviđen termin za ovo ljetovanje“, ističe direktorica zeničke Javne ustanove Dom porodica.

„Ovih dana smo još u pregovorima i sa pojedinim donatorima za odlazak četvoro djece iz naše ustanove, koji će u pratnji odgajatelja ići u Srbiju na kamp, organizovan i podržan od strane Američke ambasade iz Republike Srbije, a namijenjen za djecu iz marginaliziranih skupina“, navodi Draženka Subašić, direktorica zeničke Javne ustanove Dom porodica. (V.J.)

Draženka Subašić