U nedjelju plesni festival u Zenici: “Shadows” domaćin i organizator pet takmičenja u modernim i LA plesovima

Plesno modni studio „Shadows“ iz Zenice, u nedjelju 13. juna će biti domaćin čak pet takmičenja u modernim i latinoameričkim plesovima.

Takmičenja će biti održana u Gradskoj areni „Husejin Smajlović“. Najvažnije, u nizu takmičenja, svakako je Državno prvenstvo BiH najstarijih kategorija u modernim i latinoameričim plesovima koje je izborno za Svjetsko prvenstvo. “Ono što će gledaocima biti posebno zanimljivo kada su ti parovi u pitanju, biće nastup plesnog para iz Italije koji spada među 20 najboljih u svijetu a koji plešu za Bosnu i Hercegovinu. To će zaista biti atraktivno za pogledati“, kaže Semir Šerić-Šera, trener u PMS „Shadows“ Zenica.

Semir Šerić-Šera

Istog dana biće održan i Kup Grada Zenice za sve formacije modernih i latino plesova. I ne samo to. Biće održan i bodovni turnir na koji su se prijavili takmičari iz cijele Bosne i Hercegovine i zemalja regiona. “Imamo takmičare iz Splita, Zagreba, Ljubljane, Novog Sada, Beograda i naravno iz svih dijelova Bosne i Hercegovine. Zaista se veliki broj klubova odazvao i mislima da će to biti jedan pravi sportsko plesni festival u Zenici“, ističe Šerić. Plesno modni studio Shadows član je Saveza sportskih plesnih klubova BiH kao krovne organizacije koja je priznata od Međunarodnog Olimpijskog komiteta. To je razlog zbog kojeg će članovi ovog kluba nastupiti na Olimpijskim igrama u Parizu. Pokrovitelj takmičenja koja će se održati u nedjelju 13. juna u Areni „Husejin Smajlović“ je Gradska uprava i gradonačelnik Fuad Kasumović. Na žalost, zbog antiepidemijskih mjera, publika neće biti prisutna. (D.T.)