Klub borilačkih vještina „Isak-Ze” ostvario zapažene rezultate u proteklih mjesec dana

Klub borilačkih vještina „Isak-Ze” ostvario je zapažene rezultate u proteklih mjesec dana, što na domaćoj što na međunarodnoj sceni.

„Na državnom pivenstvu 22. maja u kik boksu osvojeno je 6 zlatnih i jedna srebrena medalja, a isti dan održano je i državno prvenstvo u boksu, gdje su takođe ostvareni zapaženi rezultati. Dobili smo dva pravaka države u olimpijskom boksu. Isti dan, dakle 22.5. naš takmičar Ahmed Krnjić nastupao je u Sofiji u borbi za odbranu naslova titule prvaka u super teškoj kategoriji, tako da nam je taj datum bio udarni i hvala Bogu isplatilo se, imamo rezultate“, kaže Mersed Mulić, trener KBV „Isak Ze“.

Nakon što je u Sofji odbranio titulu prvaka za Ahmeda Krnjića uskoro slijedi novi meč i ozbiljniji protivnik i to u bugarskoj Varni.

„Riječ je o prvom protivniku koji je iz malo ozbiljnijeg ranga takmičenja. Protivnik je Grk, Gannis Taforidis, koji je radio mečeve na respektabilnim turnirima i trenutno je među 20 najboljih boraca u Evropi. Bez obzira na to, dobro sam pripremljen, nemam problema sa povredama i očekujem novu pobjedu“, kaže Ahmed Hrnjić.

U KBV „Isak Ze“ dodaju da su njihovi takmičari nastupili i na grand pri turniru u Sarajevu. Od 9 takmičara osvojeno je 7 zlatnih, jedna srebrena i jedna bronzana medalja, a Amar Husetić ujedno je proglašen za najboljeg seniora. Kada su u pitanju naredna takmičenja u planu je više pojedinačnih i klupskih nastupa, a izdvaja se državno prvenstvo u K 1, koje će se održati 26. juna u Živinicama, dok će 17. jula klub biti domaćin državnom prvenstvu u kik boksu.(R.Š.)