Grad Zenica za četiri i po godine Čeliku uplatio duplo više novca nego bivša vlast za 14 godina

FOTO: Zenicainfo.ba

Radi istinitog informisanja javnosti, posebno navijača NK Čelik, Grad Zenica objavljuje podatke o uplatama sredstava iz Budžeta Grada Zenica na račune Nogometnog kluba Čelik.

Prema podacima Službe za finansije od 2016. godine do danas iz Budžeta Grada Zenica na račune Nogometnog kluba Čelik i Škole nogometa Čelik uplaćeno je 2.086.501,81 KM. S druge strane, u periodu od 01.01.2002. do 31.12.2015. godine sa računa Grada Zenica prema NK Čelik transferisano je 949.885,00 KM. Osim direktne novčane podrške NK Čelik, Gradska uprava Zenica od 2016. do 2020. godine iz Budžeta je utrošila 1.106.628,92 KM za održavanje i poboljšanje infrastrukture stadiona Bilino polje.

Iz navedenog jasno se može vidjeti da je za četiri i po godine mandata gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića u NK Čelik uloženo dva puta više sredstava nego za 14 godina prethodne vlasti.

„Činjenica da smo preko dva miliona KM do sada uplatili na račun NK Čelik i preko milion KM uložili u infrastrukturu koju koristi NK Čelik, najbolji je dokaz da sam bio i ostao opredijeljen za spas zeničke svetinje. Bivša SDA vlast klub je dovela do propasti, a Zeničko – dobojski kanton u kojem i danas vlada i u čijoj nadležnosti je sport, za NK Čelik nije uplatio niti jednu KM. Ove brojke demant su podvala grupe ljudi koji u javnim istupima govore da sam neprijatelj Čelika. Ako je neprijatelj neko ko je do sada izdvojio za klub preko tri miliona KM i neko ko je vlastita sredstva trošio dok sam bio predsjednik kluba i nakon toga pomagao na razne načine, to onda nije ništa drugo nego utjecaj politike na ljude koji se predstavljaju spasiocima kluba“, izjavio je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Bez namjere da ulazimo u pozadinu ovakvog ponašanja Upravnog odbora NK Čelik, pozivamo članove Upravnog odbora, kao i sve druge koji na bilo koji način potpiruju kulminaciju negativnog raspoloženja na relaciji NK Čelik – Grad Zenica – gradonačelnik Fuad Kasumović da prestanu s takvim ponašanjem i realno sagledaju situaciju u i oko NK Čelik.

Podatke Službe za finansije o uplatama NK Čelik možete preuzeti putem linka: https://www.zenica.ba/aktuelnosti/vijesti/vijesti-detaljno/news/grad-zenica-za-cetiri-i-po-godine-celiku-uplatio-duplo-vise-novca-nego-bivsa-vlast-za-14-godina/?tx_news_pi1%5Bcontroller%5D=News&tx_news_pi1%5Baction%5D=detail&cHash=94b08d3b8d950bb4a929f04486ac14a9