Radionica za članove Servis centra na temu kako postići samoodrživost u radu

U organizaciji USAID-a u Zenici je započela dvodnevna radionica za članove Servis centra na kojem se razgovaralo o saomoodrživosti u radu.

Svi zaključci biće sastavni dio strategije.

„Osim samoodrživosti, dvodnevna radionica biće prilika za razmjenu iskustava na izradi master plana i poboljšanju statusa osoba sa invaliditetom kroz rad centra i finansijsku podršku USAID-a kroz program “INSPIRE”. Tu smo da se i na neki način edukujemo i da ono što u praksi provodim na neki način stavimo na papir, da to uradimo kroz jedan dokument koji će i poslije nas neko koristiti“, kaže Selvedin Dedić, predsjednik Udruženja „Dlan“.

Kroz ovaj dokument želja je uključiti i druge institucije, javne ustanove, poslodavce i sve one koji bi na bilo koji način mogli da doprinesu boljitku Servis centra.

„To sve da bi servis centri mogli pružati što bolje i kvalitetnije usluge svojim korisnicima, tj. psihološku podršku kompletnoj porodici, a ne samo članu koji je naš korisnik, već i kompletnoj porodici koja se može obratiti nama za pomoć i podršku. Mi smo tu da damo svoj doprinos te da zajedno gradimo bolju budućnost“, dodao je Dedić.

Inače, Servis centar Udruženja Dlan počeo je sa radom u aprilu 2019. godine i trenutno ima 152 korisnika. Njihov rad podržan je od strane USAID-a i sve usluge su besplatne.(R.Š.)