Tajne uspjeha brzorastućih kompanija: Važno je prepoznati priliku i imati jasno definisan cilj

Postoji li recept ili tajna za uspjeh u biznisu – tema je panel konferencije “Tajne brzorastućih kompanija” koja je održana u sklopu projekta “Brzorastuće kompanije u BiH”, u organizaciji Poslovnih novina i analitičkog partnera bonitetne kuće LRC, koje su članice LRC Grupacije.

Daleko od gradske gužve, u bijegu od svakodnevnice, panel je održan u u mjestu koje odiše ozonom i pozitivnom energijom, baš onakvom kakve su bile priče kompanija koje su u društvu odabranih – brzorastućih. Naime, u hotelu Tarčin Forest Resort & Spa organizovana je konferencija u malo drugačijem, opuštenom ruhu, a ovo je bila i prilika da se dodijele certifikati koji potvrđuju status brzorastuće kompanije

Uz samu konferenciju, organizatori su se odlučili na društveno odgovaran čin, pa je tako svaki učesnik za svoju brzorastuću firmu zasadio drvo, koje će rasti u znak njihovog uspjeha.

Značaj konferenciji dali su Ahmet Egrlić, predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH, Adnan Delić, ministar privrede Kantona Sarajevo, Hamdo Ejubović, načelnik Općine Hadžići, te Lidija Žigić, predsjednica Uprave NLB banke koja je pokrovitelj ovog projekta.

Nakon izlaganja firmi učesnici su imali priliku međusobno se upoznati na koktelu, pa tako steći i poslovne partnere, te ostvariti kontakte za vjerujemo buduću uspješnu saradnju.