ZENICA: Prezentacija o mogućnostima saradnje sa Kinesko-evropskom agencijom

Udruženje poslodavaca Zenica priredilo je danas u sali Gradskog vijeća Zenica prezentaciju na temu „Načini i mogućnosti saradnje sa Kinesko-evropskom agencijom za tehničku i ekonomsku saradnju-CEATES“.

Sa ovom Agencijom Memorandum o saradnji potpisali su Udruženje poslodavaca Zenica i Savez udruženja poslodavaca ZDK.

Potpisivanjem Memoranduma učinjen je važan korak za uspostavljanje saradnje između poduzetnika Zenice, Regije Centralna BiH, ZDK i Narodne Republike Kine, što će omogućiti uspješniju komunikaciju među stranama, promociju ovog regiona potencijalnim kineskim partnerima ,kao promocija mogućnosti za ulaganje kineskih investitora.

Ovo je prilika da pokažemo šta je to od investicija što bi eventualno moglo da bude interesantno budućim investitorima iz Kine i naravno, da uspostavimo naučno tehničku saradnju“, ukazala je Senaida Turkić, predsjednica Udruženja poslodavaca Zenica.

Pored toga omogućava se promocija obostranih turističkih potencijala, razmjena iskustava između lokalnih zajednica, te transfer znanja iz oblasti modernih tehnologija.

Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović podsjeća da je u proteklim godinama doneseno niz mjera kako bi Grad bio privlačan za investicije.

Veoma sam sretan i zadovoljan uspostavom saradnje privrednika sa ovom Kinesko-evropskom agencijom za konkretne projekte u Gradu“, dodao je Kasumović. (Š.B.)