Odbojkašice BiH ponovo pred zeničkom publikom, od petka turnir CEV Silver league u Areni

Nakon što su prije desetak dana u Areni Husejin Smajlović izborile nastup na Evropskom prvenstvu, najbolje odbojkašice Bosne i Hercegovine ponovo nastupaju pred zeničkom publikom.

Naime, u periodu od 28. maja do 3. juna Zenica je domaćin turnira CEV Srebrne lige na kojem će pored naše selekcije nastupiti Latvija, Estonija i Portugal. Danas je održana i press konferencija na kojoj je u ime Grada Zenica, gradonačelnik Fuad Kasumović čestitao na plasmanu na Evropsko prvenstvo.

„Grad Zenica će učinit sve da se ovdje osjećate dobro, kao kod svojih kuća, da uživate. Želim da i u Srebrnoj ligi ostvarite značajne rezultate”, kazao je Kasumović.
Selektor Stevan Ljubičić se zahvalio kompletnoj bh. javnosti na podršci i čestitkama nakon plasmana na Evropsko prvenstvo.
„Što se tiče narednih protivnika, Latviju znamo sa ovog turnira prije desetak dana, Estonija i Portugal su ostvarili nešto slabiji rezultat u prethodnim kvalifikacijama i sigurno da će oni učiniti sve da ostvare što bolji rezultat na ovom turniru. Kod nas stanje redovno. Zbog obima i inteziteta utakmica imamo malih problema sa hroničnim povredama i očekujem da kompletni i spremni izađemo na ovo takmičenje”, kazao je Ljubičić.
„Kao i prošli put na press konferenciji samo želim da kažem da bih voljela kao i cijela ekipa da svi budu uz nas”, poručila je reprezentativka Anđelka Radišković.

„Nakon plasmana na Evropsko prvenstvo imali smo dva, tri dana odmora, napunili smo baterije i uveliko se spremamo za srebrnu ligu koja će nam dobro doći kao priprema za Evropsko prvenstvo. Atmosfera u ekipi je sjajna, kako odmiče vrijeme sve bolje funkcionišemo i to mi je jako drago jer smatram da je to jedan od faktora za velike rezultate”, istakla je Milica Ivković.
I na ovom turniru bit će dozvoljeno prisustvo do 1.000 gledalaca u Areni Husejin Smajlović. Cijene ulaznica su pet maraka, a Grad Zenica će otkupiti 1.000 ulaznica i podjeliti ih zainteresovanim građanima.  (N.G.)