Zeleni polumjesec ZDK realizovao akciju prikupljanja mlijeka za Gradsku narodnu kuhinju

Ibrahim Hadžimuhović, predsjednik Zelenog polumjeseca ZDK

U sklopu projekta „Bošnjak-Bošnjaku“ Zeleni polumjesec Zeničko-dobojskog kantona je organizirao Akciju prikupljanja mlijeka na području grada Zenica, u saradnji sa Zeničkom industrijom mlijeka.

Humanitarna akcija prikupljanja mlijeka je realizovana sedmog i osmog maja a ukupno je prikupljeno 1.455 litara mlijeka. Najveća donacija mlijeka prikupljena je sa Šerićko-Nemilskog sliva 535 litara u naselju Vukotići. Sa Babinskog sliva prikupljeno je 435 litara, sa Kočevskog 304, a Starina i Željezno polje su donirali 181 litar.

„Polazeći od pojedinačnih donacija, a one su izuzetno bitne, bilo je donirano po tri, pet i 200 litara mlijeka pa se posebno zahvaljujem našim stalnim donatorima ali i drugim dobrim ljudima jer nam je svaka donacija značajna“, ističe Ibrahim Hadžimuhović, predsjednik Zelenog polumjeseca Zeničko-dobojskog kantona.

Sakupljene količine mlijeka nakon obrade će biti donirane najpotrebnijima i iskorištene na najbolji mogući način.

„Donirane količine mlijeka nakon obrade u Zeničkoj industriji mlijeka i nakon podmirenja troškova zeničke mljekare bit će poslane Gradskoj narodnoj kuhinji i domu učenika u Medresi u Visokom“, navodi u razgovoru Ibrahim Hadžimuhović.

Iz Zelenog polumjeseca se zahvaljuju svim donatorima te mole da ih podrže i u ostalim projektima koje su najavili. Naredna akcija u sklopu projekta „Djeci u pohode“ je pokrenuta i bit će realizovana drugog dana Bajrama, gdje će posjetiti bolesnu djecu u Kantonalnoj bolnici Zenica i barem im nakratko uljepšati bajramske dane.(B.M.)