Vlasnici preduzeća Neimari organizovali iftar za mještane Šerića

Braća Kovačević, vlasnici firme Neimari organizovali su sinoć iftar za mještane Šerića. Iftar je bio organizovan u džamiji u Šerićima, te na sportskom igralištu pored džamije. Ovo je kako kažu tradicionalna aktivnost koju organizuju svakog Ramazana u posljednje četiri godine.

Džemat je jedna od najbitnijih stavki u životu. Komšiluk i džemat je nešto što je nama jako bitno. Hvala Allahu dž.š. pa je omogućio da se okupimo ovako, a velika mi je čast što se pa gotovo 90 odsto naših komšija odazvalo večeras da zajedno uveličamo ove ramazanske dane i iftarske trenutke što je nama vrlo bitno i zadovoljni smo što je ovakav odziv ljudi“, kaže Enes Kovačević, suvlasnik firme Neimari.

Vrijedne djevojke ovog kraja potrudile su se da sve bude spremno na vrijeme i da svi koji su došli budu zadovoljni.

Zaista nam je bila čast da učestvujemo u organizaciji ovog iftara i zahvalila bih se svim djevojkama koje su nam pomagale i učestvovale u ovoj manifestaciji. Ovo je izuzetno zahtjevno, ali nama nije teško i mi to s radošću radimo“, kaže Esma Kovačević, jedna od djevojaka koja je radila na pripremi i realizaciji ovog iftara.

Imamo složnu ekipu i složne djevojke koje su uvijek tu da pomognu da sve bude na vrijeme i da svi iftare na vrijeme i zadovoljstvo mi je da učestvujem u ovakvim manifestacijama“, kaže Saima Čajlaković.

Kako su nam kazali sagovornici ovaj iftar je samo jedna u nizu manifestacija koje se organizuju tokom godine u Šerićima. (tekst i foto: N. G.)